Historie Kunstation Uden

Kunstverzamelaar Willem den Hartigh vindt het tijd worden om diverse kunstwerken van de hand te doen. Een aantal werken worden daarom op deze expositie te koop aangeboden. Ongeveer 30 kunstwerken worden geveild door Mari van den Boogaart. De veiling wordt gehouden op zondag 15 december om 15.00 uur.

We hebben voor het eerst in ons bestaan een collectie kunstwerken van kunstverzamelaar Willem den Hartigh.
Deze expositie is van zaterdag 30 november tot en met zondag 29 december. De opening en vernissage is op zondag 1 december om 15.00 uur.

Klik hier voor meer info.

De expositie heet Realisten. 5 exposanten: t.w. Mieke Robben, Margreet Blaas, Dorette Gerrits, Caroline Willems, Bets van Boxel.
De expositie is van 26 oktober t/m 17 November. Zondag 27 Oktober was de opening. De toegang is gratis en alle kunstwerken in het Kunstation zijn te koop.  

Klik hier voor meer info.

In de Expositiezaal beginnen we 14 september met een tentoonstelling van Jos Rooyackers, Jan Rooijackers en Patrick Manders. Alle drie uit het Brabantse Gemert. Deze expositie is van 14 september tot en met 13 oktober 2019. De opening is op zondag 15 september om 15.00 uur. U bent van harte welkom. De toegang is gratis en alle kunstwerken in het Kunstation zijn te koop.  

Klik hier voor meer info.

Het Kunstation Uden heeft opnieuw een tentoonstelling die  spectaculair genoemd kan worden en je zeker niet mag missen. Je kunt moderne hedendaagse kunst bewonderen van Christian van Hedel, Frans Goossens en Patrick van Haren. Deze expositie is van 15 juni tot en met 14 juli 2019. De opening is op zondag 16 juni om 15.00 uur. U bent van harte welkom. De toegang is gratis en alle kunstwerken in het Kunstation zijn te koop.  

Klik hier voor meer info.

Ditmaal een expositie van Martje Verhoeven en Harrie van Schijndel. Twee geboren Udense kunstenaars die elkaar al kennen vanaf hun geboorte als buurkinderen. Martje woont en werkt tegenwoordig in Duitsland (Kleve) en Harrie woont nog steeds in Uden.
Iedere zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur bent u welkom in  Kunstation Uden om de werken van deze kunstenaars te zien. De expositie begint zaterdag 27 april en eindigt op zondag 26 mei 2019. De officiële opening is op zondag 28 april.

Klik hier voor meer info.

De tweede expositie van dit jaar staat al weer voor de deur. Een expositie van Harry van Mil, Marion de Goey en Marjoke den Engelsen.
Iedere zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur bent u welkom in  Kunstation Uden om de werken van deze kunstenaars te zien. De expositie begint zaterdag 16 maart en eindigt op zondag 14 april. De officiële opening is op zondag 17 maart

Klik hier voor meer info.

Overzichtstentoonstelling van 3 Brabantse kunstenaars; Thea Bijl (schilderijen), Fried Waterschoot (olieverfschilderijen) en José Smits (glaskunst).
Vanaf zaterdag 26 januari t/m zondag 24 februari 2019.
De feestelijke opening van deze expositie vindt plaats op zondag 27 januari om 15.00 uur.

Klik hier voor meer info.

Foto-expositie van 16 november t/m 30 december 2018
Vanaf 16 november wordt er een foto-expositie gehouden met als thema: 'Leven in en op de Maashorst'. Deelnemers zijn fotografen uit de beroepsgroep en hobbyïsten. Zij leveren eigengemaakt werk aan. Als onderwerp kunnen mens, dier en plant centraal staan. Aan de tentoonstelling is een wedstrijd verbonden.

Klik hier voor meer info.

Installatie kunst en Installation painting van 7 september t/m 7 oktober 2018
Installatie kunst en installation painting van Anthony Litjens in de expositiezaal van 7 september t/m 7 oktober 2018. De officiele opening vindt plaats op zondagmiddag 9 september om 15.00 uur.

Klik hier voor meer info.

Beelden-expositie van 27 april t/m 27 mei 2018
Een beelden-expositie met acht kunstenaars uit Nederland: Hans Koenen, Lia van Vught, Mieke van den Hoogen, Ineke Poldervaart, Kees van Cappellen, Hans van Uden, Jeanne Tax en AnneMarie ter Laak .

Klik hier voor meer info.

Expositie van 16 maart t/m 15 april 2018
Onze volgende tentoonstelling in onze Expositiezaal bestaat uit 3 verschillende disciplines, schilderen/boetseren en fotograferen, uit de moderne hedendaagse kunst. Met George de Groot uit Zeeland, Marian TImmer-Funneman uit Berkenwoude en Adri van Daal uit Gemert.

Klik voor meer info

Expositie Mondriaan Inspired
Galerie Kunstation Uden komt met een bijzondere expositie van werken van kunstenaars, die zich hebben laten inspireren door het werk van de beroemde Nederlandse kunstenaar, die ook nog een jaartje in Uden heeft gewoond, Piet Mondriaan. Aanleiding is de viering van het 100-jarig bestaan van kunstenaarsstroming De Stijl, waar Mondriaan van grote invloed was.

Klik voor meer info

Expositie Passie voor aquarel
In samenwerking met IWS Holland. Opening op 10 september met als eregast Liliane Goossens uit België om 15.00 uur. Zij is een aquareliste die Internationaal steeds meer bekendheid krijgt en recent nog in de Atelier heeft gestaan met een artikel over haar prachtige werk. Liliane wint de laatste jaren vele prijzen met haar aquarellen. Zij heeft in juni nog de 1e prijs ontvangen voor haar aquarellen op het  Aquarelfestival te Caussade.

Klik voor meer info

Expositie

De kunstenaars Yvonne Jochems, Stefanie van den Elzen en Nathalie Delombaerde houden een expositie in de expositiezaal van het Kunstation. De opening is op 18 juni 2017 om 15.00 uur. Expositie is van 16 juni t/m 16 juli 2017.

Klik voor meer info

Expositie

De kunstenaars Alphons Arts, Margriet Oomen en Elsbeth Veerman houden een expositie in de periode van 28 april t/m 28 mei 2017 in de expositiezaal van het Kunstation. De opening is op 30 april 2017 om 15.00 uur.

Klik voor meer info

Expositie

Expositie van drie kunstenaars in de expositiezaal van het Kunstation van 3 maart tot en met 2 april 2017. Opening is 5 maart 2017 om 15.00 uur. Met Jacqueline Smets, An Brzoskowski en Cor de Ree.

Klik voor meer info

Trio expositie

Expositie van drie kunstenaars in de expositiezaal van het Kunstation. De opening is op 15 januari 2017 om 14.00 uur. Met Jeanette van Dun, Miriam Meulepas en Aris Engel.

Klik voor meer info

KUNSTVEILING KUNSTATION UDEN

Op donderdag 29 december om 20.00 uur. U bent van harte uitgenodigd.
Vanaf 19.00 uur worden de biedkaarten uitgegeven, zodat er om 20.00 uur direct begonnen kan worden. Kom dus op tijd.

Klik voor meer info

KUNSTVEILING KUNSTATION UDEN

Op donderdag 29 december om 20.00 uur. U bent hiervoor van harte uitgenodigd. De kijkdagen zijn op 23, 24, 26, 27 en 28 december van 13.00 tot 17.00 uur.

Klik voor meer info

KUNSTVEILING KUNSTATION UDEN

Op donderdag 29 december om 20.00 uur. U bent hiervoor van harte uitgenodigd. Minimaal 1 week voor de veiling staan alle kavels op onze website. De kijkdagen zijn op 23, 24, 26, 27 en 28 december van 13.00 tot 17.00 uur.

Klik voor meer info

Expositie Henny Barten en Neel van Eupen van 23 okt tot 20 nov. 2016.

Henny Barten maakt werken/beelden, meest reliëfs in hout, die zijn ontstaan naar aanleiding van tekeningen, gemaakt in de natuur; de natuur en de mens daarin vormen mijn inspiratiebron.
Neel van Eupen, fotograaf. Haar beelden vertellen een verhaal, zonder een duidelijk begin en eind. Er moet ruimte zijn voor de kijker om zelf de fantasie te laten werken. Om na te denken over hetgeen gezien is. Een goed verhaal spreekt zowel het hoofd als het hart aan.

Lees meer

Expositie Jan Bastiaans en Elsbeth Roest

Jan Bastiaans met geheel eigen stijl exposeert samen met Elsbeth Roest bij Kunstation Uden. van 9 september tot 9 oktober 2016. Officiële opening op zondag 11 september 2016 om 14.00 uur.

Lees meer

Expositie Regionale kunst

Een bijzondere expositie in het Kunstation Uden. Twaalf regionale kunstenaars, allen autodidact, laten dan hun werk zien. Heel speciaal, want een aantal van hen heeft nog nooit geëxposeerd. Regionale kunst i.s.m. het Brabants Dagblad van 24 juni tot 24 juli 2016. OfficiĆ«le opening op zondag 26 juni om 14.00 uur.

Lees meer