Tentoonstelling van 3 kunstenaars. Frans Goossens, Christian van Hedel en Patrick van Haren.
Vanaf zaterdag 15 juni t/m zondag 14 juli 2019.
De feestelijke opening van deze expositie vindt plaats op zondag 16 juni om 15.00 uur.

Frans Goossens
Frans Goossens is een beeldhouwer-architect. Hij is nieuwsgierig van aard en zijn interesse waaiert vele kanten uit. Zijn inspiratiebronnen zijn de natuur, verre culturen, muziek, dans en spiritualiteit. Dit zijn grote thema’s, maar door er met actie in op te gaan, komt echte betrokkenheid. Voor Frans geldt: “Zien is niet genoeg, ik moet het van binnen voelen!”

Zo vraagt Frans van de beschouwer van zijn werk ook een actieve houding om te ontdekken. Zijn driedimensionaal werk levert in elk aanzicht een ander beeld op. Zoals zijn beelden over dans de beweging probeert te vangen, zo kan de sculptuur via beweging begrepen worden. Je beweegt om het beeld heen, laat het draaien of belicht het van diverse kanten. Een beeld in de tuin vind Frans hierom een geschikte plek. Zijn sculpturen zijn gestileerd figuratief of organisch abstract.

Frans werkt graag in steen en brons. Een sculptuur in brons gieten kan via allerlei wegen. Of je de weg kiest met hout, gips, klei of diverse gevonden materialen, via flexibele mallen kan het één op één worden afgegoten in brons. Een beeldhouwwerk in steen vergt een totaal andere ruimtelijke benadering. De kwaliteit, hardheid, kleur en tekening van steen bepaalt sterk de uitdrukkingskracht en vormentaal. Een brok steen geeft zich niet zomaar gewonnen en deze weerbarstigheid vormt de uitdaging die hij wil aangaan.

Tijdens ontwikkelingswerk in Haïti werd zijn visie op de zin van het bestaan voortdurend op de proef gesteld. Daar is hem de richting van antwoorden gewezen en heeft hij zijn spiritualiteit hervonden. Teruggekeerd als Bahái streef Frans naar harmonie en eenheid in de wereld. Zijn kunstopdracht is er dieper door geworden en de wens krachtiger om zijn zingeving te verbeelden. Als zijn werk de beoogde emoties kan oproepen, andere zielen kan beroeren en mag bijdragen aan harmonie, dan is Frans een gelukkig mens!
Website: www.fransart.nl

Christian van Hedel
Geboren in 1974 in Dinther (Nederland). Al vanaf zijn hele jonge jaren is Christian altijd creatief geweest met potloden, verf en fototoestel. Om zijn gevoel en fantasie te kunnen uiten, tekende of schreef hij. Schilderen op het doek met acryl en olieverf doet Christian sinds het jaar 2000.  Pas veel later, sinds 2014 is hij met zijn werken gaan exposeren bij galeries en beurzen in binnenland en het buitenland. Na 2014 is hij zich professioneel gaan bezig houden met het vervaardigen van kunst in de vorm van schilderijen, tekeningen, fotografie, foto-art en een combinatie van dit alles in een mixedmedia werk. Zijn werken worden tegenwoordig wereldwijd verkocht (China, India, USA, in heel Europa).
Door het volgen van diverse tekenlessen, schilder-workshops en door vele jaren ervaringen heeft hij zich weten te ontplooien tot een kunstenaar zoals hij nu is. Elke kunstwerk, is een studie en een leerproces voor het volgende kunstwerk. Het is een ontwikkeling dat nooit stopt. Uiteraard blijft Christian zijn eigen bijscholen, door onder andere het volgen van een studie op de Utrechtse kunst academie HKU voor beeldende kunsten.
De schilderijen die hij vervaardigt, ontstaan uit emotie en door de hedendaagse gebeurtenissen wat hem persoonlijk raakt. Het onbewuste transformeren naar het bewuste. Accepteren van de emotionele ontwikkelingen van hem als persoon in het dagelijkse leven.  Het creëren van beeldend kunst is voor Christian als het vertellen van een verhaal of poëzie.
Art is something absolute, something positive, wich give power, just as food gives power!
Website: www.chrizy.nl/

Patrick van Haren
Website: www.patrickvanharen.com

Info volgt nog.